Ještě více gastronomických zážitků na Špilberku
Vůbec poprvé zamíří do Brna v rámci své republikové tour Prima FRESH festival. Navíc s sebou letošní ročník přinese naprosto unikátní gastronomické zážitky v podání těch nejlepších restaurací v ČR v čele s legendárním Café Imperial Zdeňka Pohlreicha. A kde jinde by se měl tento gastronomický svátek konat než na hradě Špilberk, a to ve dnech 2.−3. června.
„Ještě více gastronomických zážitků!“ – tak zní heslo letošního Prima FRESH festivalu. Znamená to nejen změnu v koncepci akce, ale také unikátní zážitek, který už se nebude opakovat. „Představíme legendární podniky a zvučná jména z oblasti gastronomie. Vytvořili jsme unikátní zónu, kde budou degustační menu servírovat nejlepší restaurace v ČR, bude to vybraná společnost. Svou účast potvrdil legendární podnik Café Imperial Zdeňka Pohlreicha ve spolupráci s Valoria Restaurant, špičkové menu budou nabízet ti nejlepší kuchaři u nás, kteří jsou členy Národního týmu kuchařů a cukrářů. Nezapomněli jsme ani na českou kuchyni, kterou v mistrovském podání nabídne vyhlášená restaurace U Sapíků na Klokočné. A jak vypadá menu s fúzí slovenské a české kuchyně inspirované židovskou tradicí, to odhalí Restaurant Marcela Ihnačáka z Mikulova,“ vyzdvihuje největší hvězdy festivalu jeho ředitel Petr Jirásek.
Milovníci brněnských podniků si ovšem také přijdou na své, nebude totiž chybět top výběr z lokální gastronomie – restaurace, bistra a kavárny, které jsou součástí gastronomického průvodce Gourmet Brno. O dokonalou atmosféru se pak postarají kulisy hradu Špilberk, který je spoluorganizátorem Prima FRESH festivalu. Dovedete si představit jiné místo, kde by se mělo lépe hodovat než na někdejším hradě, který je nejvýznamnější dominantou města?
„Festival nebude jen o fine dining, tedy zážitkové gastronomii, představit chceme i autentickou gastronomii z celého světa a kvalitní gastronomii dostupnou široké veřejnosti,“ vysvětluje Petr Jirásek. Součástí festivalu bude také Great Taste zóna, kde se budou prezentovat delikatesy světové úrovně. Ochutnat bude možné například paštiky, kampotský pepř nebo čokolády, které se mohou pyšnit nejvyšším oceněním mezi světovými delikatesami.
A to není všechno. Zdeněk Pohlreich, Veronika BESKY, Marcel Ihnačák nebo Pavel Sapík a další kuchařské celebrity se vystřídají během dvou dnů na cooking stage. Zbrusu nová bude také DeguStage, která se zaměří na řízené degustace, párování a pestrou paletu exkluzivních gastronomických zážitků. O zábavu se postará kapela Děda Mládek Illegal Band nebo Lukáš Pavlásek se svojí stand-up show Na stojáka.
Vstupné v předprodeji je za 150 Kč na oba dny, na místě pak 150 Kč na den. Děti do 140 cm a ZTP mají vstup zdarma. Pro aktuální novinky sledujte Prima FRESH festival na Facebooku nebo na webu www.freshfestival.cz