Na minutku

Vánoční hutné číslo magazínu KULT* 04/2023

Nové číslo magazínu KULT*, 04/2023, Zima,Vánoce, magazín KULT* Brno
Zábava

Může to znít jako protimluv. Vánoce a zdravý životní styl. Nejoblíbenější svátky v roce si totiž řada lidí stále spojuje s vydatným hodováním, které si „vynahradí“ nějakým tím novoročním předsevzetím. Poslední letošní KULT* však na předsudky nehledí a obě témata spojil. Výsledkem je další informačně hutný časopis.

Vánoce se propisují například do rozhovorů s husitskou farářkou Martinou Viktorií Kopeckou a ředitelkou TIC Brno Janou Janulíkovou, zdravý životní styl hraje prim třeba v obsáhlém článku o moderním pojmu mindfulness. 

Kulturní základ KULTu se tradičně odráží ve filmových, divadelních i knižních recenzích. Z těch, které si od našich redaktorů vysloužily vysoké hodnocení, jmenujme novinku legendy světové kinematografie Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce, Naše furianty v podání Studia Marta či literární Zpověď farářky

Nechybí ani populární ohlédnutí do brněnské historie, konkrétně na tržiště Zelného trhu. Čtenáře bezesporu zaujme také pojednání o tragickém konci Johna Fitzgeralda Kennedyho, od něhož v listopadu uplyne 60 let, nebo povídání s Klárou Vodičkovou Nevečeřalovou, která pracuje jako kočičí psycholožka.

Jedno je jisté – díky novému KULTu budeme mít zase hodně co číst. Od 6.11.2023 je k dispozici na výdejních místech v celém Brně.